Haberler

Aaron Bushnell, Ankara’da Anıldı

Yayınlanma:

-

Gazze’deki katliam ve soykırımı protesto etmek için siyonist rejimin Washington büyükelçiliği önünde kendini ateşe veren ABD Hava Kuvvetleri personeli Aaron Bushnell için ABD Ankara büyükelçiliği önünde NOW OVER hareketi tarafından 05 Mart 2024 günü bir anma programı gerçekleştirildi.

Etkinlikte okunan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Herkese hayırlı günler diliyoruz. Direnen Gazze’ye ve güzel insan Aaron’a selam olsun!

Aaron’un yaktığı ateş, başta Amerikan’da olmak üzere bütün dünyada bahar rüzgârları estirmiştir.

25 Şubat 2024 tarihinde “Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim!” diyerek kendisini ateşe veren Aaron Bushnell, sadece Gazze için değil, Siyonist kuşatma altında olan Amerikan halkı için de özgürlük ateşini yakmıştır.

Yaptığı eylemi ve canıyla ödediği bedeliyle “Filistinlilerin, işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil!” diyerek suç ortağı olan Amerikan yönetimi başta olmak üzere bütün dünyaya güçlü bir mesaj vermiştir.

Bugün burada, Aaron Bushnell’i anarak onun benzersiz mesajını yaymak ve dünya halklarının bütün tepkilerine rağmen artarak devam eden Gazze’deki soykırımı protesto etmek için bulunuyoruz.

Her ne kadar “iyi polis” rolünü oynayıp ateşkes sürecini işletiyor gözükse de, aklımızla ve onurumuzla alay edercesine uçaktan yardım kolileri fırlatsa da, İsrail’in uyguladığı bu bariz soykırımın bir numaralı suç ortağı Amerika’dır! İki numaralı suç ortağı olan Avrupalı emperyalistleri de hatırlatmadan geçmemeliyiz tabii.

Bütün dünyanın gözlerine baka baka BM’de ateşkes kararlarını veto eden Amerika Birleşik Devletleri’nin, bir an önce siyonist lobinin talimatlarıyla hareket etmeyi terk edip İsrail devletinden askeri/ekonomik/siyasi her türlü desteğini çekmesini ve bu soykırıma hizmet etmeyi bırakmasını istiyoruz.

Aaron Bushnell, fiili mesajıyla herkesin bildiği ve Gazze soykırımıyla aşikâr olan gerçeği, zihni ve gönlü açık olan herkese güçlü bir şekilde tekrardan iletmiştir. Batı devletlerinin ikiyüzlülüklerini, siyonist lobinin dünyayı nasıl esir aldığını, İslam toplumları yöneticilerin zavallılıklarını ifşa etmiştir. Halklar, çaresizlik içinde çırpınarak esaretlerinin farkına varmıştır. Biliyoruz ki Gazze’nin ve Aaron’un yaktığı ateş bütün dünyayı aydınlatacaktır!

İsrail, tarihî derin ilişkileri olan Amerika’yla birlikte her gün yeni bir katliam yapmakta, burada saymakla bitiremeyeceğimiz soykırım tanımı içerisindeki bütün aşamaları uygulamaktadırlar. Halkların iradelerinin aksine, birbirlerini besleyip dünyada terör estirmektedirler. Amerikan halkının geleceğini gasp edip yöneticilerini peşine takmış olan Siyonizm, yüz yıllardır dünyayı kıyamete sürüklemektedir. Güçlü devletleri kontrol ederek diğer devlet ve kurumları da esir almış bu illet, özgür dünyanın önündeki bir numaralı engeldir.

Beş aydır dünyanın her yerinde, her gün gösterilen tepkiler ortadadır. Tepkileri arttırmakla birlikte, Aaron’un gönderdiği mesajı alıp özgürleşme yolunda ilerlemek için çağrıda bulunuyoruz. 25 yaşındaki bu Amerikalı genç, başta kendi halkı için, sonra da bizler için özgürlük kapısını aralamıştır. Elbette cesareti olan kitleler bu kapıdan girip özgürleşecektir, buna inanıyoruz!

Bu özgürlük ihtiyacı aslında kendimiz içindir; Gazze’de olanlar ve Aaron bizleri özgürleştirmeyecekse asıl o vakit ödenen bedeller boşa gidecektir. Bizleri çepeçevre sarmış olan dünyalıklara, alıştırıldığımız konfor alanlarımıza, siyonizme ve küresel hegemonyaya karşı özgürlüğümüzü ilan edelim. Bu sayede hem Gazze, hem de insanlık kazanmış olacaktır.

Onurlu halkların tepkileriyle yarın, hep beraber insanca yaşayacağımız huzurlu/güvenli/aydınlık sabahlara uyanmak dileğiyle…

İnşallah Özgür Filistin, özgür dünyayı yeşertecektir!

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version