Videolar

Filistin İçin 1000 Genç: TÜSİAD, İsrail’le Ticareti Durdur!

Yayınlanma:

-

“Filistin İçin 1000 Genç” hareketi, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı ve İsrail ile ticari ilişkilerini sürdüren sermayeyi Taksim’de bulunan TÜSİAD önünde protesto etti.

Eylemde okunan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Tarihi anlara tanıklık etmeye devam ediyoruz. Emperyalistlerin bir asır önce Filistin coğrafyasında başlattıkları saldırı, sürgün ve işgallerle devam ediyor. Soykırımların artık yaşanmayacağının düşünüldüğü bir çağda tam 4 aydır Siyonistlerce tüm acımasızlığıyla Filistin’de tekrar gerçekleşiyor. İsrailli işgalcilere karşı meşru müdafaa hakkını kullanan, boğazına sarılan elden kurtulmak isteyen Gazze, özgürlük mücadelesinden dolayı cezalandırılıyor.

Öte yandan Gazze’den yükselen kıvılcımın tüm dünyada yeni bir kavrayışı inşa ettiğinin de tanıklığını yapıyoruz. İnsan hakları ve demokrasi gibi kavramların arkasından kendi ideolojisini tüm dünyaya tek gerçeklik olarak dayatan batı iktidarları sermaye gruplarıyla ve batı emperyalizminin dünyadaki kuklalarıyla İsrail’in bu hesapsız canavarlığının ortağı olmaktan gocunmuyor. Diğer taraftan direnen Filistin halkının yeniden yükselttiği özgürlük mücadelesi halkların vicdanında çok güçlü bir karşılık buluyor. Tüm enformatik araçlara, iktidar olanaklarına rağmen mücadele sönmek yerine büyüyor, zayıflamak yerine güçleniyor!

Türkiye’de ise Filistin mücadelesi gizli işbirlikçileri, savaş rantçılarını ve soykırım ortaklarını artık saklanamayacak kadar ortaya çıkarıyor. Elleri sadece bugün değil, dün de kanlı olan Siyonist İsrail’in ortaklarını artık yalanları, timsah gözyaşları ya da sessizlikleri koruyamayacak. Gazze’den yükselen Aksâ Tûfânı, bu coğrafyada gerçeği bir daha gizlenemeyecek kadar görünür kılıyor.

Bir taraftan Gazze için yardım kampanyaları düzenlerken öte yandan Siyonistlere gemi göndermeye devam eden MÜSİAD’ın tarihe geçecek iki yüzlülüğü gibi TÜSİAD da savaş ve soykırım rantından son hızla faydalanmaya devam ediyor. MÜSİAD’ın timsah gözyaşlarının arkasına gizlediği savaş ekonomisini siz de sessizliğinizle saklayamayacak ve saklanamayacaksınız! Bu toprakların üretimini ve emeğini küresel emperyalist ortaklarınızla birlikte işgalci Siyonistlere aktaramayacaksınız!

Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarının temsil edildiği TÜSİAD üyesi birçok kuruluş bugün hâlâ İsrail’le ilişkilerini devam ettirirken bazılarıysa doğrudan doğruya soykırım suçunun ortağı sayılabilecek kirli ve kanlı ilişkilerini sürdürüyor.

TÜSİAD üyesi Zorlu Holding neredeyse Keban Barajı büyüklüğündeki elektrik üretimini BM’nin bile illegal kabul ettiği işgalci Siyonist yerleşim yerlerine, İsrail’in devlet kurumlarına satmaya devam ediyor. İsrail Ticaret Bakanlığının “İsrail’de en büyük yatırımcı grup” olarak ödüllendirdiği Zorlu, bugün uluslararası hukukun önünde bile soykırımın suç ortakları arasında yer alacak işbirliklerini sürdürüyor. Zorlu, İsrailli ortaklarıyla birlikte İsrail’in enerji ihtiyacının yüzde 7’sini karşılamaya hala devam ediyor.

TÜSİAD üyesi Sabancı Holding’e ait Akçansa, ürettiği çimentoyu İsrail’e satmaya, İsrail’in yayılmacı politikalarına ve Filistin halkını topraklarından süren Siyonist yerleşimlerin büyümesine destek oluyor.

TÜSİAD üyesi Koç Holding ise İsrail Ticaret Bakanlığınca İsrailli teknolojileri kullanmasından dolayı ödüllendirilmişti. Teknoloji ortaklıklarının yanı sıra Koç Holding’e ait Arçelik’in İsrail’de bir girişimi de bulunuyor.

7 Ekimden bu yana Türkiye limanlarından durmaksızın Siyonist İsrail’i besleyen gemi trafiğinde ise TÜSİAD üyesi Limak Holding’in işlettiği İskenderun Limanı’nın büyük bir payı var. Sadece Limak yönetimindeki limandan Gazze’de bombardıman sürerken İsrail’e 109 gemi seferi yapıldı. Limak, aynı zamanda İsrail’e çimento satmaya devam ediyor.

TÜSİAD üyesi Doğan Holding’in Sesa Ambalaj ve Plastik şirketi İsrail’e ihracat yapmaya devam ediyor.

İkinci dünya savaşında bile görülmemiş büyüklükteki bir gettoya sıkıştırılmış Gazze’yi her yandan kuşatan Siyonist savaş makinesi, Türkiye’nin büyük sermaye gruplarınca besleniyor. Enerji, teknoloji, yapı malzemeleri, lojistik gibi stratejik pek çok ürünün ticaretini devam ettiren TÜSİAD, artık tarih önünde ve halkların vicdanında İsrail’in katliam ortakları arasında yerini aldı.

Çağrımızı açıkça yineliyoruz!

Filistin için gerçekten adım atabilmenin yolu boykotu genişletmek, işgalci ile ilişkiyi sonlandırmak, ticareti durdurmaktır.

İsrail’in ihtiyaç duyduğu enerjinin, lojistiğin ve yapı malzemesinin tedariğini derhal kesmektir.

TÜSİAD’a sesleniyoruz! Siz ve üyeleriniz Gazze’de yaşananlar hiç olmamış gibi susarak sorumluluklarınızdan kaçamayacaksınız. Üyelerinizin savaş rantını bölüşmesi, kanlı ticaretle servetlerini büyütmesi gizli kalmayacak!

Filistin’i arkasından vuranları, soykırım suçuna doğrudan ya da dolaylı katılanları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Soykırım ortaklığınız devam ettikçe tarihin önünde ve insanlığın vicdanında yeriniz katillerin yanı olacak!

Bu coğrafyayı paylaştığımız bütün halklara sesleniyoruz!

İşgalcilerin, Filistin’i yok etmeye çalışan Siyonistlerin ve onların küresel ya da yerli işbirlikçilerinin karşısında duralım.

Yaşasın Filistin’in özgürlük mücadelesi!

Nehirden denize özgür Filistin!

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version