Köşe Yazıları

Tam Kapanmanın Faturası da Yoksul Halka Kesiliyor

Yayınlanma:

-

Koronavirüs’ün hızla yayılmaya devam etmesi, beraberinde radikal önlemleri getirdi. Her zamanki gibi hükûmet, faturayı yine yoksul halka kesti.

Tam kapanma açıklaması sonrası yayımlanan genelgede büyük sermayenin bu karardan muaf olduğu görülüyor. Zaten hükûmetin destek ve teşviklerinden yararlanan belirli şirketler çalışmaya devam ederken esnafa kepenk kapattırılıyor! Gündelik işlerle evlerini geçindirenler tümüyle sahipsiz bırakılıyor!

Pandeminin başladığı tarihten itibaren devlet yetkilileri, patronlara kısa çalışma ödeneği desteği verildiği hâlde işçi tam gün çalıştırılıyor. Dolayısıyla sigorta primleri eksik ödeniyor. Bu konuda herhangi bir denetleme ise yapılmıyor. Patronlarla işbirliği halinde olan hükûmet, insanları borca ve açlığa sürükleyecek olan kapanma kararını almakla kalmıyor, yaklaşık 1 senedir işçilerin sigorta priminden de çalıyor!

Salgın hastalığın sağlık sisteminde oluşacak yoğunluk ve çıkmazın önüne geçmek için alınan tedbirlerin faturası yine yoksul halka çıkıyor. AKP hükûmetinin bu konudaki beceriksizliğinin bedelini ödemek zorunda değiliz!

Her krizde, zaten emeği sömürülüp intiharın eşiğine getirilen kesimden “fedakârlık” bekleme hadsizliğine son verilmeli! Sadece hükûmet değil, bu konuda sunacağı hiçbir çözümü olmayan muhalefet, bilim kurulu üyeleri ve diğerleri de sorumluluğa ortaktır.

Yetki ve çözüm mercii sizsiniz. Yoksul halka fatura çıkarmayı bırakın, adaleti ve eşitliği sağlayacak çözümler bulun!

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version