Haberler

Yılın İlk Sekiz Ayında En Az 1306, Ağustos Ayında ise En Az 208 İşçi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma:

-

İş cinayetleri hız kesmiyor! İSİG Meclisinin raporuna göre Yılın ilk sekiz ayında en az 1306, Ağustos ayında ise en az 208 işçi hayatını kaybetti.

Ocak ayında en az 114 işçi, Şubat ayında en az 133 işçi, Mart ayında en az 113 işçi, Nisan ayında en az 221 işçi, Mayıs ayında en az 165 işçi, Haziran ayında en az 188 işçi, Temmuz ayında en az 164 işçi hayatını kaybetmişti, bu ölümlere Ağustos ayında en az 208 işçi ölümü daha eklenmiş oldu.

İSİG Meclisi raporuna göre ölümlerin önemli bir kısmı işyerlerinde yeterli önlem alınmamasından dolayı Koronavirüs salgını… Raporda ölümlerle ilgili şu bilgiler paylaşıldı ve iş cinayetlerine karşı direniş ve dayanışma çağrısı yapıldı:

• 208 emekçinin 172’si ücretli (işçi ve memur), 36’sı kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor…
• Ölenlerin 16’sı kadın işçi, 192’si erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri tarım, kimya, tekstil, ticaret, metal, sağlık ve genel işler işkollarında gerçekleşti…
• Yedi çocuk işçi can verdi. Çocuk işçi cinayetleri tarım ve metal işkollarında gerçekleşti…
• 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 61 emekçi bulunuyor: Çiftçiler ve esnaflar ile tarım, tekstil, ticaret, büro, inşaat, taşımacılık, tersane, sağlık ve belediye işçileri…
• 12 göçmen/mülteci işçi yaşamını yitirdi: 9’u Suriyeli, 1’i Afganistanlı, 1’i Nepalli ve 1’i Özbekistanlı…
• Ölen işçilerin 3’ü sendikalı. Sendikalı işçiler eğitim, yol ve güvenlik işkollarında çalışıyordu…

YeniPencere (Kaynak: isigmeclisi.org)

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version