Haberler

Siyonist Rejim, Filistinlilerin Evlerini Yıkmaya Devam Ediyor

Yayınlanma:

-

Milyonlarca Filistinli, İsrail’in apartheid sistemi altında yaşıyor ve bu şiddetli ırkçı sistemin kalbinde, Filistinlilerin evlerinden mahrum bırakılma deneyimi var.

73 yılı aşkın bir süredir İsrail, tüm Filistin topluluklarını zorla yerinden etti ve yüz binlerce Filistinlinin evini korkunç travma ve ıstıraba neden olarak yıktı. 6 milyondan fazla Filistinli mülteci olarak yaşıyor ve bugün en az 150.000 kişi daha evlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

İşgal ettiği topraklarda Yahudi-İsrail egemenliğini sağlamak için işleyen yasalar, politikalar ve uygulamalarla rejim, birçok Filistinlinin ev inşa etmesini imkânsız kılıyor, ırkçı el koymaları amaçlıyor. Ayrıca, bu politikalarla izinsiz oldukları gerekçesiyle Filistinlilerin inşa ettiği evlerin toplu olarak yıkılmasını amaçlıyor.

Apartheid, insanlığa karşı bir suçtur ve bir ırkın diğerine karşı zalimce bir kontrol sistemini sürdürme niyetiyle işlenir. İsrail makamları her hafta Filistinlileri yıkımlar veya zorla tahliyeler yoluyla yerinden ediyor.

Kaynak: amnesty.org

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version