Haberler

Halit Alper Şimşek, “Ebuzer” Romanını İmzaladı

Yayınlanma:

-

Özgür Yazarlar Birliği’nde düzenlenen etkinlikte yazar Halit Alper Şimşek, yeni çıkan ve kısa sürede ikinci baskısını yapan kitabı “Ebuzer” adlı romanını imzaladı.

Kitap ve Ebuzer’in anlam dünyası hakkında söyleşen Şimşek, okuyucularının kendi yazarlık serüvenine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

BİR KİTAP tarafından yayımlanan “Ebuzer” romanının arka kapak yazısı şu şekilde:

Ebuzer’in dünyasını sadece birkaç paragraflık bir bilgiye değil onu bütün her şeyiyle anlamak, bilmek, sezmek gerekir. Zira Ebuzer, platonik bir aşk varlığı ya da Yunan efsanelerinde, Türk destanlarında, Bin Bir Gece Masallarında, halk hikâyelerinde vâr olmuş birisi değildir. O, çağa tanık olan, zulmün her türlüsüne karşı mücadeleden geri durmayan, “Ardımda kim var?” diye bakmayan, çöllere gömülen bir sevdanın ve davanın adıdır.

Onun sayesinde bütün yüreklerde Ebuzer’in destan olan mücadelesi, dilden dile yayılır. Devletin, dinin, saltanatın sultanları her ne kadar Ebuzer’in sesini susturmaya kalksa bile devletin malıyla, milletin malıyla saltanat sürenlere asırlar öncesinden gelen bir haykırış olacak. Ebuzer’in sevdası olan dava, o gün gelir dilden dile, kulaktan kulağa yayılır.

Biz sadece onun nasıl bir yüreği olduğunu anlatan oluruz. Ne mutlu çölün kutlu Ebuzer’ine!

Yıllarca sır saklanır. Yine bizim bu yâdımız unutulmaz. Bizden sonra gelen canlar için yolda, yol oluruz. Her devirde, her zamanda…

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version