Haberler

Filistin Müfredatı İsraillileştirme Girişimleriyle Karşı Karşıya

Yayınlanma:

-

İşgal altındaki Kudüs’teki Ulusal ve Sivil Eylem Otoritesi üyesi Ahmed Al-Safadi, Filistin müfredatının Filistin ulusal değerlerini hedef alan İsraillileştirme girişimleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

PIC muhabirine konuşan El-Safadi, İsrail makamlarının işgal altındaki Kudüs’teki Filistin okullarında İbranice dilini ve Siyonist gündemleri empoze etmeyi planladığını söyledi.

Ayrıca, öğrencilerin ailelerinin bu tür İsraillileştirme planlarına şiddetle karşı çıktıklarını ve Filistin okullarını ve müfredatını korumaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

İsrail parlamentosu Knesset, geçtiğimiz günlerde, işgal altındaki Kudüs de dâhil olmak üzere İsrail’deki okullar ve öğretmenler üzerindeki denetimi artırmayı amaçlayan iki yasa tasarısını ön okumada onayladı.

Filistinli aktivistler, İsrail makamlarını, işgal altındaki Kudüs’te Filistinlilerin eğitimine savaş açmakla suçladılar.

Filistinliler, Şin Bet’in (İsrail istihbarat servisi) Filistinli öğretmenlerin faaliyetlerini incelemeye ve İsrail işgaline, onun baskıcı uygulamalarına ve apartheid politikasına karşı faaliyetlerle bağlantılı oldukları iddiasıyla görevden alınmalarını kolaylaştırarak sürece daha fazla dâhil olduğuna tanık oluyorlar.

Kaynak: english.palinfo.com

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version