Haberler

Çağrılar Sürüyor: İsrail’le Ticaret Filistin’e İhanettir; Kınamak Yetmez, İlişkiyi Kes!

Yayınlanma:

-

2 Mart 2024 günü, “Filistin İçin 1000 Genç” hareketinin çağrısıyla Üsküdar Mihrimah Sultan Camii önünde “İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir” temasıyla bir eylem düzenlendi. Eylemde, Türkiye hükümetine İsrail’le ticari ilişkileri kesmesi çağrısında bulunuldu.

Eylemde okunan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Siyonist işgalcinin Gazze’de 4 aydır sürdürdüğü soykırım bir asır önce Filistin’i kuşatan emperyalist saldırının en son uzantısıdır. Nekbe’den bugüne süren 75 yıllık işgale karşı durmaksızın mücadele veren onurlu Filistin halkının direnişi karşısında işgalci, çaresiz ve aciz kalmış; Filistin halkını yok etmek için her türlü insanlık dışı metodu kendine meşru görmüştür. Direnişin karşısına çıkma cesareti gösteremeyen ve havadan hastane, camii, aşevi, kadın, çocuk, sivil demeden bombalayan korkak işgalci İsrail, işgalin ilk günlerinden beri açlığı Gazze halkına karşı bir silah olarak kullanmıştır.

En temel gıda maddelerinin dahi girişinin engellendiği Gazze’de açlıktan bebekler ölmeye başlamış; yetersiz beslenmeye bağlı olarak yaygınlaşan salgın hastalıklar tıbbi imkânların yetersizliği sebebiyle katliamların bir aracı haline gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde un almak için bekleyen sivillerin hedef alınmasıyla en az 150 Gazzeli katledilmiş, 1000’in üzerinde Gazzeli ekseriyeti uzuvlarını kaybetmek üzere yaralanmıştır.

Çok sınırlı bir şekilde Gazze’ye ulaşan insani yardımlara dahi erişemeyen Gazze halkı bu korkunç katliama uğrarken işgalci, hiçbir yaptırımla karşılaşmamıştır.

Tüm dünyanın özgür halkları bu vahşete karşı meydanlarda ses yükseltirken emperyal güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin siyasi ve ekonomik desteği işgalciye güç ve cesaret vermiştir.

Gazze’de onurlu insanlar açlıktan can verirken işgalciyle kirli ticaretini sürdüren ülkelerin başında Türkiye geliyor. Tam manasıyla kıtlığın yaşandığın Gazze’ye temel gıda maddeleri sokulamıyorken İsrail hiçbir yaptırıma uğramaksızın Türkiyeli işbirlikçiler tarafından besleniyor.

İsrail Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre İsrail’e en çok sebze meyve ihracatı yapan ülke, Türkiye! 2024 ocak ayında, yani soykırımın ortasında Türkiye’den 3,9 milyon dolar değerindeki 5,3 bin tonluk yaş meyve ve sebze soykırımcı işgalciye ihraç edildi.

Soruyoruz: Mitinglerde Gazze halkının yanında olduğunuzu söylüyorsunuz. Gazze’de bebekler açlıktan ölürken ve soykırım tüm vahşetiyle sürerken işgalciyi beslemeye utanmıyor musunuz?

Yardım kuyruğundaki sivilleri hedef alan saldırıya karşılık TC dış işleri bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail’in, Filistin halkını toptan yok etmeyi hedeflediğini belirtti. İşgalci bu emelini gerçekleştirirken siyasi ve ticari ilişkileri devam ettirmek iki yüzlülük değil mi?

Bizler, Gazze halkının dostları olarak bu utanca sessiz kalmayacağız. Bu kirli işbirliğini, bu iğrenç ticareti sürdürürken halkı kandırmanıza izin vermeyeceğiz. Gazze üzerinden menfaat devşirmenize müsaade etmeyeceğiz.

İşgalciyle ilişkisini kesmeyen iktidara ve sermayeye sesleniyoruz: Kesada uğramasından korktuğunuz o lanet ticaret son bulana dek meydanlarda, alanlarda ve her köşe başında bizi göreceksiniz. Filistin halkının kanı karşılığında ceplerinizi doldurmak, Filistin halkının acıları üzerinden siyasi menfaat devşirmek zannettiğiniz kadar kolay olmayacak. Kulak ardı ettiğiniz bu çağrı gün gelecek kandırdığınız halkın, kitlelerin dilindeki tek talep olacak ve yakanıza yapışacak:

İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir; kınamak yetmez, ilişkiyi kes!

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version