Haberler

Anadolu Ayakta: Yağmaya, Talana Karşı Doğana, Yaşama Sahip Çık!

Yayınlanma:

-

Anadolu’nun pek çok yöresinde olduğu gibi Tokat’ta da meraları, tarım arazilerini ve su kaynaklarını tehdit eden madencilik çalışmalarına karşı eylemler sürüyor.

3 Ağustos 2024 günü Tokat merkezde Yaylacık Doğa Platformunun düzenlediği eylemde maden şirketlerinin çalışmalarına karşı çıkıldı ve tabiatın korunması çağrısında bulunuldu.

Platform adına açıklama metnini okuyan Halil Bakan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bölgemizin zengin su kaynakları ve meralarına sahip Erbaa Sakarat ve Boğalı yaylaları, Reşadiye Kuyucak köyü ve çevresi, Almus Üçgöl köyü, Tokat merkez Günçalı köyü Yaylacık mevkii bir süredir maden tehdidi altındadır.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Kasım 2022 raporuna göre Tokat ve çevresinde toplam 937 adet 4. Grup maden ruhsatı (arama, işletme ve ihale) bulunmaktadır. Tokat ili çevresinin yüzde 46’sı madenlere ruhsatlanmıştır. Bu ruhsat alanları ormanlarının yüzde 44’ünü, tarım alanlarının yüzde 27’sini, meraların yüzde 26’sını kapsamaktadır.

Çok geç olmadan ilgili mercileri başta Yaylacık’ı hedef alan EMSA Madencilik olmak üzere Tokat’ı tehdit eden maden şirketlerinin ruhsatlarını iptal etmeye davet ediyoruz.

Köylerimiz, topraklarımız, akarsularımız, ormanlarımız, tarım arazilerimiz, hayvanlarımız, biyoçeşitliliğimiz, bu talancı maden şirketlerinden kurtarılıncaya kadar mücadele sözü veriyoruz.

Kurdun kuşun hakkı için, insanımızın aşı için, çocuklarımızın yarınları için direneceğiz ve kazanacağız!”

YeniPencere, özel haber – Tokat

Tıklayın, yorumlayın

GÜNDEM

Exit mobile version